Myggestik

Er du træt af irriterende myg, der hver år ødelægger din sommer med deres enerverende myggestik? Fortvivl ikke – der er hjælp at hente til både hund og ejer!

Myggestik og kløe

Myggene er over os, og i år er et særligt slemt myggeår. Det kan spolere både hund og ejers oplevelser ude i naturen.
Myggene efterlader plagsom og irriterende kløe efter deres stik, og nogle får endda blærer og hævelser i huden og måske en inflammation. Det kan være starten på et hotspot, fordi hunden konstant slikker på det irriterede område.
Nogle mennesker derimod kan være så generet med voldsomme hævelser, at de måske ikke engang kan få en sko på, hvis de er blevet stukket på foden. Det skyldes ofte, at de er overfølsomme overfor myggene, så myggestikkene forårsager en betændelsestilstand, en inflammation.

Men fortvivl ikke. Her er et punkt, der har vist sig effektivt i forhold til at holde myggene væk.

Myggestik og B-vitaminer

Du kan støtte punktet ved at give B-vitaminer til både dig selv og din hund. Hvis I spiser B1-vitamin (thiamin) vitamin, har myggene ikke lyst til at være i nærheden af jer. I får nemlig en speciel lugt, som kun myggene kan lugte, og den bryder de sig ikke om.
Voksendosis er 2 stk. 50 mg tabletter morgen, middag og aften.

Hunden skal have barnedosis som er er 2 stk. 50 mg tabletter både formiddag og eftermiddag.
Husk samtidig at tage et B-vitaminkompleks, der indeholder alle B-vitaminerne.

Du behøver ikke at være nervøs for om I får for meget B-vitamin. Overdosis af B-vitaminer hos hunde og katte er ikke et problem i praksis, fordi B-vitaminerne er vandopløselige og derfor udskilles med urinen.

Sådan hjælper du din hund og dig selv mod myggestik og kløe

Sådan gør du på din hund: På indersiden af bagpoten finder du ankelknoen. Lad din finger langsomt falde fra spidsen af denne kno ned mod ”fodsålen” til du meget hurtigt lander i en lille fordybning. Her er punktet (der hvor mælkebøttestilken ender). Tryk ned minimum 40 sekunder i punktet på begge bagben, så ofte du husker det.

Sådan gør du på dig selv: Punktet sidder på indersiden af begge fødder lige under ankelknoen. Sæt en finger på spidsen af ankelknoen. Lad den falde direkte ned under knoen, så der er ca. 1 cm. til spidsen af ankelknoen. Her mærker du en lille fordybning, og heri ligger punktet.

Tryk minimum 40 sekunder på punktet. Gentag gerne mange gange om dagen.

Mere om zoneterapi til hunde og katte

Du kan læse meget mere om zoneterapi til hunde og den 1-årige dyrlægecertificerede uddannelse til hundezoneterapeut på www.sanocanis.dk
Her kan du også læse om de bøger, jeg har skrevet om zoneterapi til hunde og katte.